Митница 2015

За последен път освобождавах пратка от митницата някъде 2008 година. Една iRobot Roomba. Паметният диалог с митничаря:

– Какво има в кашона?
– Прахосмукачка.
– Стига бе! За тия пари трябва сама да чисти.
– Ами… да.

Определено има напредък в митницата на ул. Веслец. Освобождаването на румбата ми отне към 4 часа, а днес само 2. Служителите бяха доста любезни и като цяло адекватни. Нямам забележки към обслужването, дори надхвърлиха очакванията ми. Бюрокрацията обаче е много голяма. Ако броим това, че на някои гишета се редих по два пъти (веднъж да ми дадат документ за попълване и после да им го дам попълнен) пълният списък с номера на гишета и стаи би изглеждал така: 13, 13, 12, 6, 6, 12, 24, 12, банка, 4, 12, 13, 30.

Донякъде поради разсеяност си поръчах хранителни добавки от САЩ и затова се стигна до митница. Без малко да ме накарат да вадя документи от агенция по безопасност на храните, но в крайна сметка ми влязоха в положението и минах само с попълване на декларация, че са за лична употреба и нямам намерение да ги разпространявам в търговската мрежа. Посъветваха ме следващият път да поискам от продавача документ с подробните съставки на хранителните добавки, но аз учтиво предположих, че ще си спестя следващ път. Отговориха ми “напълно ви разбирам”.

Като цяло бях се настроил да ме разхождат цял ден и това, че минах само за 2 часа и без да се скараме с никой направо ми повдигна настроението 🙂

This entry was posted in Misc. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *